Fates Worse than Death


"Hvis viden findes, ligger den i blandingen af bogen og gaden." -Studs Terkel

Stilen- Settingen er mørk, deperat og holdt i et hurtigt tempo, men karakterene får aldrig til at glemme de værdier de har kære. I Byen, bliver ens værd målt i evnen til at holde handle i overenstemmelse med ens overbevisninger: Altruisme, venskab, familie, personlig udvikling, osv. Byen er for det meste et lovløst sted, og selv om det gør den til et mørkt og farligt sted, giver det samtidig dens beboere en frihed til at opdage hvad det vigtige i livet er for dem, og gøre noget ved det. Dette håb i mørket skal hæve spændingen i spillet: som navnet antyder har spillerne mere at bekymre sig om end blot at holde sig i live.

Baggrunden- I 2080, er Manhatten en stor indre by, en ghetto folk drager til når de ikke kan bo i et beskyttet samfund, et af de store firmaers områder til deres ansatte, eller i en dyr privat by. Store dele af byens befolkning er sindsyge, retarderede, kriminelle, hjemløse, eller ekstremister. Andre gør bare hvad de kan for at overleve, med det lod som er blevet dem tildelt.

Teknologien- I 2080, er der blevet gjort mange fantastiske opdagelser: Genetisk modifikation, virtual reality, kunstig intelligens, begrænset nanoteknologi, mental programering (tvungen omstrukturering af de neurale netværker med det formål at skabe "computer programer" inden i det meneskelige sind), psykigsk energi, osv. men disse teknologier har gjort meget lidt til at forbedre verdens tilstand. Istedet har de introduceret en hel horde af nye frygtlige muligheder: Hvad hvis en serie morder kunne kopiere sit sind ind i andre folks kroppe? Hvad hvis Virtual Reality kunne tilbyde en verden at leve i som på alle måder er bedre end vores? Hvad hvis du kunne få ufattelig magt over andres sind, men prisen var din egen legevægt?

Magt Strukturer- Firmaerne er sofistikerede og indflydelsesrige, men deres magt bliver kontroleret af overvågen offentlighed, og regering. Indhegnede byer er selv-forsynende økonomiske enheder som bruger hjerne-skaninger til at screene folk og tiltrække de mest produktive medlemmer af samfundet. De som ikke kan komme ind i firmaerne eller de indhegnede samfund, lider i i de indre byer hvor politiet og offentligheden ikke har megen magt. "The Drug Lords" er en konsolideret gruppe af narko handlere som forsøger at skaffe sig et monopol på narko. De er voldelige, og konstant igang med at skabe nye afhængigheds dandende stoffer. Gade banderne, efter de har mistet muligheden for at sælge stoffer, er begyndt at vende sig imod mere værdige mål, og er blevet mere populære blandt en bredere gruppe af folk. Banderne bekæmper til tider "The Drug Lords" og andre former for ondskab, men for det meste er de mere intreserede i at slås mod hindanden, og i interne stridigheder. Det sorte marked er et decentraliseret net af kriminelle og handlende som kan skaffe hvad som helst for en pris.

Farene- Der er ingen fastlåst "fjende" at bekæmpe i spillet. Hvert individ, og hver gruppe har sine egne motivationer, og behov. Det vil måske være sjældent at spillerne samarbejder med en serie morder, eller angriber nødhjælpsarbejdere, men det kan ske hvis den rigtige kombination af kræfter koliderer. De fleste dødsfald i byen sker på grund af bande krig, optøjer, serie mordere, epedemier, angreb fra dyr, mord i forbindelse med overfald eller indbrud, mord begået af hjemløse "galninge" eller også er de narkorelaterede.

Spiller Karakterer- Karakterene indeles i tre sociale grupper: "Indies" er folk med penge, enten arvede eller tjente. "Wells" er den største socialle grupering, de overlever mest på hjælp fra det offentlige, en stuation som giver dem tid til at forfølge andre mål. "Street People" er de hjemløse, mange af dem født på gaden uden papirer; de fleste oplært fra fødslen i deres families evner inden for overlevelse. Mange karakterer vil være bande medlemmer, selvom de ikke nødvendigvis har en voldelig eller kriminel natur. Nogle karakterer vil være stærkt loyale over for deres bande, andre ser mere banden som noget de "er blevet tvunget ud i" af den evigt voksende trussel fra "the Drug Lords". Andre karakterer igen, er ikke medlem af nogen bande og overlever ved hjælp af deres evner, snedighed, og held (istedet for truslen om bandens hævn) som beskyttelse imod "The Drug Lords" og de mange andre kriminelle.

Karakter Skabelse- Karakteren har en mængde point at købe egenskaber for, og en mængde til indkøb af færdigheder. Karakteren må så vælge en klasse som repræsenterer deres nuværende position i samfundet. Denne klasse bestemmer prisen i point (per level) for færdighederne i de forskelige færdigheds kategorier. Karakter klassen bestemmer også begyndende midler, og kan give adgang til specielle fordele, ulemper, og færdigheder. Kropsmodifikationer såsom implantater, genetisk modifikation, og plastik kirugi, indkøbes som så meget andet udstyr. Fordele og ulemper bruges til at gøre karakteren levende. alle de forskelige karakter bygge point (færdigheds point, egenskabs point, penge, og point fra fordele og ulemper) kan byttes internt ved hjælp af en simpel formel.

Spil Mekanikken- Alle handlinger i spillet er baseret på et simpelt system: Summen af egenskab + færdighed,eller anden faktor, + 1D20 skal være lig med eller højere end sværdhedsgraden for handlingen. Udfordringer sker når to handlinger er i modstrid med hinanden: Hver person forsøger at komme højere over deres sværhedsgrad end modstanderen. Kamp består af udfordringer, (kamphandlinger) med forskellige sværdhedsgrader og effekter. I kamp får hver karakter, hver runde, et forsøg på at lave en handling imod en fjende, og en reaktion, hvis nogen gør noget imod dem.

Translation thanks to Fifteen Foot Tall Penguin.

FWTD Main Page